Tinnitus

Leven met tinnitus

Leven met tinnitus is leven met een verlies van stilte. Mensen met tinnitus zitten eigenlijk steeds in het lawaai. En dat vreet energie. Vermoeidheid is echter niet het enige probleem. Oorsuizen brengt vaak ook andere problemen met zich mee. Denk aan slapeloosheid, stress, concentratieproblemen, irritatie, frustratie en sociale isolatie. Een bijkomend probleem is het onbegrip van de omgeving. Gezinsleden, collega’s en vrienden zien niets aan iemand met tinnitus, terwijl deze toch enorm wordt gehinderd door het oorsuizen.

Veel mensen die aan tinnitus leiden, hebben ook gehoorverlies. Wij hebben in onze praktijk dan ook vaak te maken met deze doelgroep en hebben inmiddels veel kennis opgebouwd over oorsuizen. In eerste instantie zullen wij vooral luisteren naar uw verhaal om inzicht te krijgen in uw beleving van tinnitus.

Er zijn veel manieren om uw tinnitus onder controle te krijgen en de invloed ervan op uw leven te verminderen. Onze aanpak verschilt dan ook per klant.

U kunt bijvoorbeeld een tinnitusmaskeerder uitproberen. Deze maskeerder “bestrijdt“ het oorsuizen door middel van een ander geluid dat het oorsuizen overstemd. Het is ook mogelijk dat u eens een (ander) hoortoestel probeert. Een toestel met een rustige en natuurlijke klank. Of een hoortoestel dat een reeks verlichtende geluiden kan afspelen, zoals witte ruis en verzachtende, oceaanachtige geluiden.

Daarnaast hebben veel van onze klanten goede ervaringen met de Lyric-hooroplossing. De Lyric is het enige hoortoestel ter wereld dat 100% onzichtbaar is en 24 uur per dag gedragen kan worden. Veel klanten geven aan dat het oorsuizen dankzij de Lyric meer op de achtergrond is komen te staan en dat de kwaliteit van leven hierdoor is verbeterd.

Er is bij tinnitus echter geen vast protocol dat aangeeft welke behandeling geschikt is voor u. Het blijft een kwestie van advies op maat en soms ook van uitproberen. Het kan zijn dat we u doorverwijzen naar een andere hulpverlener. Vallinga Hoorzorg werkt nauw samen met audiologische centra en gespecialiseerde instanties die behandelingen aanbieden voor tinnitus.

Kortom, heeft u last van oorsuizen en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? U bent van harte welkom bij Vallinga Hoorzorg. Wij informeren en adviseren u graag vrijblijvend.

Omdat wij graag de tijd willen nemen voor u, raden wij u aan een afspraak te maken.

0525 74 50 10info@vallingahoorzorg.nl
vallinga-hoorzorg-elburg