Kosten

Kosten hooroplossing

Wat kost een hoortoestel?

Deze vraag wordt vaak aan ons gesteld. Afhankelijk van de aard van uw gehoorverlies, uw wensen, levensstijl en uw budget zijn er talloze oplossingen beschikbaar. Over het algemeen geldt, hoe geavanceerder en uitgebreider het hoortoestel, hoe hoger de kosten van het toestel. Vooraf stellen wij u altijd op de hoogte van de kosten, zodat u achteraf nooit voor onverwachte uitgaven komt te staan. Bovendien krijgt u uitgebreid de tijd om uw hooroplossing uit te proberen tijdens de proefperiode. Op die manier kunt u een goede en weloverwogen beslissing nemen.

Vergoeding

Hoortoestellen kunnen in aanmerking komen voor vergoeding, maar dan moet er aan strikte voorwaarden worden voldaan. Deze voorwaarden zijn niet altijd in uw belang en kunnen daardoor erg beperkend zijn als het gaat om de beste hooroplossing. Hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per zorgverzekeraar. U wordt bij ons altijd vooraf over de kosten geïnformeerd. Vallinga Hoorzorg kijkt ook naar hoortoestellen buiten de door de zorgverzekeraars vastgestelde categorieën. In de meeste gevallen worden de kosten van deze “vrije markt” hoortoestellen helaas niet vergoed.

Aftrek zorgkosten

Via de belastingaangifte is er de mogelijkheid om de kosten voor een hoortoestel dat niet vergoed wordt als aftrekpost onder zorgkosten op te geven. Meer weten? Bekijk hier de website van de Belastingdienst.

Bent u benieuwd hoe een zeer geavanceerd hoortoestel klinkt? Ervaar het zelf! U mag bij ons het hoortoestel een aantal weken kosteloos op proef dragen.