Tarieven

Wat kost een hoortoestel? Deze vraag krijgen wij dagelijks te horen. De kosten voor een hoortoestel varieert van een eenvoudig model tot een zeer geavanceerd model. Welk toestel voor u geschikt is, dient te blijken uit o.a. de resultaten van het gehooronderzoek en uw wensen.

De hoortoestellen die bij ons binnenkomen, zijn als het ware ‘leeg’. Het toestel dient op uw gehoor te worden afgesteld. Voor het afstellen zijn een aantal sessies nodig. Hoe wij precies te werk gaan, kunt u lezen onder ‘Werkwijze’.

Wij maken geen geheim van de prijzen, die wij hanteren. Alle prijzen zijn altijd inclusief. Bijkomende kosten, zoals arbeidskosten, de proefperiode en het gebruik van meetinstrumenten, zijn in de prijs opgenomen. Indien u een hoortoestel bij ons bestelt, weet u vooraf waarvoor u betaalt en hoeveel u dient te betalen.

Voor (bijna) elk budget hebben dé juiste oplossing. Wij vinden het belangrijk dat u tevreden over de hooroplossing en waar krijgt voor uw geld.

Prijssegmenten

Let op! De genoemde prijzen zijn exclusief de vergoeding van uw zorgverzekeraar. Hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per zorgverzekeraar.

Eenvoudige hoortoestellen
(circa €450,- tot €800,-)

Deze hoortoestellen volstaan prima voor gesprekken met één tot vier personen in een rustige situatie of voor het versterken van de radio of de televisie. Wij verkopen verschillende modellen van volledig in het oor tot kleine modellen voor achter het oor. De eenvoudige hoortoestellen zijn voor het beter verstaan in rumoerige situaties en qua comfort (onderdrukking van lawaai en windgeruis) minder geschikt.

Basis hoortoestellen
(circa €800,- tot €1200,-)

De basis hoortoestellen kunnen meer dan de eenvoudige hoortoestellen. Wij kunnen deze modellen breder instellen, waardoor ze natuurlijker klinken. Vaak zijn deze hoortoestellen al volledig automatisch en reageren zodra de geluidssituatie veranderd. Hierdoor verstaat u mensen in rumoerige situaties gemakkelijker. Qua comfort (onderdrukking van lawaai en windgeruis) is een geavanceerd hoortoestel wenselijker.

Geavanceerde hoortoestellen
(circa €1200,- tot €1600,-)

De geavanceerde hoortoestellen zijn volledig automatisch en breed instelbaar. Ze hebben een en natuurlijke klank en zijn fluitloos. Harde geluiden worden nooit als te hard ervaren. Met een geavanceerd model zijn gesprekken in rumoerige situaties, zoals een verjaardag, in de meeste gevallen goed te verstaan. De hoortoestellen hebben goede lawaai- en windonderdrukkers.

Onze klanten ervaren een geavanceerd hoortoestel als zeer prettig.

Zeer geavanceerd hoortoestel
(circa €1600,- tot €2200,-)

De zeer geavanceerde hoortoestellen zijn microcomputers, die onderling razendsnel informatie met elkaar uitwisselen (draadloos). Ze scheiden feilloos de spraak van het rumoer, waardoor een optimale spraak-lawaaiverhouding ontstaat. De klank in de hoortoestellen is zeer goed. U zult bijna niet merken dat u een hoortoestel draagt.

Met een hoortoestel uit deze categorie behalen de meeste klanten het beste resultaat. Bent u benieuwd hoe een zeer geavanceerde hoortoestel klinkt? Ervaar het zelf! U mag bij ons het hoortoestel een aantal weken kosteloos op proef dragen.

Eindresultaat
Ondanks de nieuwste technieken is het eindresultaat sterk afhankelijk van uw overgebleven restgehoor en de maximaal behaalbare spraakverstaanbaarheid. Ook de cognitieve verwerking in de hersenen speelt een belangrijker rol. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen wij u hier graag meer over.

Zorgverzekering
Hoeveel u vergoed krijgt verschilt per zorgverzekeraar. U wordt bij ons altijd vooraf over de kosten geïnformeerd.
design: OrangeTalent