Gevolgen van slechthorendheid

Wat als u niet meer goed hoort?
Als mensen niet goed meer kunnen horen, kan dat heel vervelelende gevolgen voor hen hebben. Wij vinden het daarom belangrijk dat u op de hoogte bent van de gevolgen van slechthorendheid. Gevolgen van slechthorendheid kunnen zijn:


Vermoeidheid
Mensen die niet meer op hun gehoor kunnen vertrouwen, dienen constant op hun hoede te zijn. Dat is erg vermoeidend. Slechthorendheid staat ook niets voor niets in de top drie van de meest voorkomende beroepsziekten.

Onzekerheid
Als mensen een gesprek niet goed kunnen verstaan, zullen zij zich ook niet snel in het gesprek mengen. Op deze manier voorkomen mensen dat zij een onjuist antwoord geven.

Onveiligheid
Op de fiets horen we overal geluiden vandaan komen. Sommige geluiden waarschuwen ons voor gevaar, zoals het geluid van een auto die achteruit rijdt of te hard rijdt. Mensen met gehoorbeschadiging horen deze geluiden niet, dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Isolement
Mensen die niet goed horen, kunnen bepaalde situaties (bijvoorbeeld een verjaardag) gaan vermijden. Zij zijn in omgevingen met veel geluiden niet in staat zich in een gesprek te mengen. Om ongemakkelijke momenten te voorkomen, blijven ze liever thuis.

Veel mensen die aan gehoorverlies lijden, wachten gemiddeld zeven tot vijftien jaar voor ze hulp inschakelen. Indien u merkt dat uw gehoor vermindert, kom bij ons langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen met u bekijken we welke hooroplossing voor u het meest geschikt is. U en uw oren zijn het waard!
design: OrangeTalent