Resound

ReSound is in 1895 opgericht en heeft over de gehele wereld vestigingen staan. Het hoofdkantoor van de hoortoestellenfabrikant staat in Denemarken. Volgens ReSound zijn technologische innovaties pas zinvol als ze meewaarde aan de gebruiker leveren.

Het bedrijf is verantwoordelijk voor een aantal wereldwijde primeurs binnen de hoortoestellenindustrie, zoals WDRC (Wide Dynamic Range Compression), DFS (Digital FeedbackSupression) en het ‘open fit-systeem’. WDRC is een vorm van geluidsbewerkinging die tegenwoordig door vrijwel alle hoortoestelfabrikanten wordt toegepast. DFS is het eerste systeem dat effectief fluiten elimineert. Het eerste hoortoestel met ‘open fit-systeem’ is in de productlijn ‘Air’ uit 2003 geïnstalleerd. Dit systeem is niet meer uit de huidige hoortoestellen weg te denken. De levenskwaliteit van veel mensen met gehoorproblemen is door het ‘open fit-systeem’ verbeterd.

ReSound komt nu met een nieuwe lijn, LiNX Quatro Daarnaast leveren zij verschillende accessoires, die met de hoortoestellen kunnen worden gecombineerd.
design: OrangeTalent