KlantbeoordelingenBij het woord hoortoestel denken de meeste mensen niet gelijk aan een jong persoon.
Ikzelf eerlijk gezegd ook niet. Ik stond dan ook niet gelijk te juichen toen mijn kno-arts mij een hoortoestel adviseerde. Maar omdat ik vooral tijdens mijn werk steeds vaker  dingen moest aanvragen, nam ik zijn advies serieus en plande een afspraak met een hoorwinkel.Tijdens de eerste afspraak kreeg ik twee hoortoestellen aangemeten. Ik heb deze hoortoestellen een paar weken in gehad, maar zonder succes. Ik had het gevoel dat ik niet serieus werd genomen en de persoon die mij hielp nog niet zoveel ervaring had. Uiteindelijk heb ik ze weer ingeleverd. Ik baalde hier wel van want het probleem was hiermee niet opgelost.

Toen herinnerde ik mij Remco Vallinga, Ik had hem ooit eens ontmoet tijdens een Alpha cursus en hij had mij verteld over zijn onderneming. Op internet vond ik zijn telefoonnummer en plande een afspraak voor op een avond bij hem op de zaak, wel zo handig gezien ik overdag moet werken. Bij binnenkomst merkte ik gelijk al een geheel andere manier van benadering. De uitleg was heel anders en vele malen persoonlijker. Hij bood mij de mogelijkheid om een aantal verschillende hoortoestellen te proberen en nam hiervoor alle tijd. Ook gaf hij mij adviezen over de kleur van de hoortoestellen. Nu een aantal sessies verder ben ik eigenaresse van een paar giraffe geprinte hoortoestellen, echt leuk dat past wel bij mij. En op mijn werk : daar durf ik het gesprek weer aan te gaan en ben weer volop bereikbaar!Aukje Oosterveen


Betty en ik zijn eigenaar van het Zuiderzee café in Oldebroek. Er is hier altijd wel wat te beleven en bevind mij dus vrijwel dagelijks in een rumoerige omgeving. Als kroegbaas maak je geregeld een praatje met de mensen, maar ik merkte dat ik mijn klanten steeds minder goed verstond.
Ik besloot om eens langs te gaan bij Vallinga Hoorzorg in Elburg. Remco bracht mijn gehoor in kaart en stelde voor om een proef te beginnen met twee geavanceerde hoortoestellen. Deze toestellen filteren als het ware de spraak van het lawaai. Tijdens de proef ben ik nog een paar keer terug geweest om de hoortoestellen verder te optimaliseren. Uiteindelijk draag ik mijn hoortoestellen nu bijna 16 uur per dag en gaat verstaan een heel stuk beter. Wat ik ook prettig vind is de service achteraf als er wat is ben ik altijd welkom, iets wat ik belangrijk vind!


Cor Veldhoen


Als inmiddels 62 jarige man kamp ik al lang met een ernstig, vrij gecompliceerd, gehoorverlies tgv lawaaidoofheid. Afgelopen jaren heb ik bijna alle audiciens afgelopen van de ketens naar de zgn. ‘echte’ audiciens. Moet zeggen overal kreeg ik te horen dat zij de oplossing hadden…..alleen na een poos proeflopen en verschillende hoortoestellen uitgeprobeerd te hebben was het resultaat nul. Na bijna de moed opgegeven te hebben hoorde ik van een goeie kennis, die ook zo doof was als een torretje dat hij uitstekend geholpen was door Vallinga hoorzorg in Elburg, met een geweldig resultaat! Oké dacht ik: maak een afspraak …………voor de zoveelste ‘audicien’  baat het niet….zie wel. Remco nam alle tijd…..deed een uitgebreide  hoortest  wilde heel veel weten, gaf aan geen 100% resultaat te kunnen bereiken maar zou zijn uiterste best gaan doen, dacht vooruit maar weer, zie het wel.

Maar…… wat een integere vakbekwame oprechte audicien met ongelofelijk veel passie en betrokkenheid, meedenkend en empatisch  een mensenmens. Geweldig er ging een wereld voor mij open, ik ’hoor’ er weer bij! Geen confectie maar maatwerk, wat een geweldig resultaat! Ik kan het wel van de daken schreeuwen…… er is maar 1 echte audicien in Nederland en dat is Vallinga hoorzorg met nadruk op zorg!  En wat een service! Weet waar ik het over heb ben inmiddels ervaringsdeskundige!


Henk Graafland


Mijn naam is John Gerritsen en ik gebruik gehoortoestellen van het merk Phonak.
In mijn werk heb ik veel te maken met lawaai en in de loop der jaren ging mijn gehoor steeds verder achteruit. Naarmate dit probleem zich voordoet denk je relatief niet veel te missen ,maar gaandeweg merk je dat de televisie steeds harder moet tot soms storend aan toe voor de anderen.

Uiteindelijk ben ik via de huisarts bij de kno-arts terecht gekomen welke mij twee hoortoestellen adviseerde. Maar mijn grootste angst bij het gebruik van gehoortoestellen was (en dit is van horen zeggen van anderen)het niet kunnen volgen van gesprekken in ruimten met veel mensen, maar dit is dus absoluut niet bewaarheid en ook bij het bezoeken van motorevenementen waar de decibellen ruimschoots aanwezig kunnen zijn is alles goed te volgen en motorgeluiden ervaar ik nooit als storend. Ze zijn superklein en merk niet eens dat ik ze draag. Tot zover mijn alleen maar positieve ervaringen met gehoortoestellen. Remco en Judith bedankt!John Gerritsen


In mijn werk, maar ook in de theeschenkerij van mijn vrouw, moet ik veel communiceren. In de afgelopen jaren kreeg ik hier steeds meer moeite mee en ben op advies van mijn kno-arts bij Vallinga Hoorzorg terecht gekomen. Remco adviseerde mij twee micro hoortoestellen.

De communicatie gaat nu zoveel makkelijker. ik kan er weer van genieten. Ook voel ik mij veel zekerder in het verkeer. Mijn collega, die ook last had van zijn gehoor, heeft nu dezelfde als ik en is net zo enthousiast. Achteraf gezien had ik dit veel eerder moeten doen!


Martin van Dorp


Al jarenlang ben ik slechthorend. Vorig jaar was ik op zoek naar nieuwe hoortoestellen. Via via hoorde ik positieve berichten over Vallinga Hoorzorg. Mijn gehoor vind ik erg belangrijk en wil er het maximale uithalen. Een speciaalzaak met kennis van zaken en persoonlijke begeleiding sprak mij dan ook erg aan en ik maakte een afspraak.

Ik hen mijn hoortoestellen nu een half jaar en ben zeer tevreden. Ik kan nu weer genieten, bijvoorbeeld van het ritselen van de balderen en de talloze geheimpjes die mijn kleinkinderen in mijn oor fluisteren. Geweldig!Corry Nagelhout
design: OrangeTalent